Wist je dat je voor de constructie van het dak op je woning helemaal niet altijd voor een saai plat of schuin dak hoeft te kiezen? Als je wilt dan kan je de dakconstructie zo gek maken als je zelf wilt. Je kunt variëren met de vormen van het dak, maar ook met de materialen die als dakbedekking worden gebruikt. Met de hulp van de juiste dakdekker kan je je fantasie de vrije loop laten gaan. Nu moeten wij ook eerlijk bekennen dat wij niet de dakdekker zijn die de meest originele dakconstructies voor u kunnen verwezenlijken. Wel kijken we altijd vol bewondering naar wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

Ronde daken

Een origineel idee voor een dakconstructie is kiezen voor ronde daken. Hiermee kies je voor iets totaal anders dan we gewend zijn van de meeste huizen. In Nederland kiest men over het algemeen namelijk voor platte daken of daken met een puntdak. Het zijn in ieder geval altijd constructies met rechte lijnen. Met ronde daken wijk je hier totaal vanaf en kies je dus eigenlijk voor het tegenovergestelde. Een goede manier om jouw huis of bedrijfspand op te laten vallen in het straatbeeld.

Glas als dakbedekking

Glazen daken. Het klinkt als iets dat niet mogelijk is door enkele praktische problemen die hierbij komen kijken, maar toch zijn er huizen in de wereld die gebruikmaken van glas als dakbedekking. Het eerste idee dat bij je op zal komen is dat glas nooit sterk genoeg is om onderdeel van een dakconstructie te zijn. Als je jezelf echter bedenkt dat er ook kogelvrije glazen zijn, dan zal je wel beseffen dat glas zeer sterk gemaakt kan worden. Het volgende probleem is dat glas doorschijnend is. Dit is prettig om veel lichtval in huis te krijgen, maar dat is toch zeker niet altijd ideaal. In de zomer zou je huis als een broeikas zijn. Om deze reden zijn er manieren gevonden om de glazen dakconstructie te verblinden.

Invloed op constructiekosten

Wat je jezelf wel moet beseffen is, dat je een dakconstructie zo gek kunt maken als je zelf wilt, maar dit zal wel invloed hebben op de kosten die met de constructie gemoeid gaan. Het is niet voor niks dat de meeste woningen en bedrijfspanden allemaal van dezelfde soorten daken voorzien zijn. Het is een praktische en daarmee ook een goedkope oplossing. Je kunt hiervan afwijken, maar dit zal ook zeker extra kosten met zich meebrengen.