Onze dakdekkers leggen dagelijks verschillende soorten dakbedekking op daken. Zowel bij het bekleden van een schuin, als een plat dak heeft u een ruime keuze! In dit artikel zetten onze dakdekkers de verschillende soorten dakbedekking voor u op een rijtje. Vanzelfsprekend kunt u we ook van persoonlijk advies voorzien, wanneer u een nieuwe dakbedekking wilt laten aanbrengen op uw (nieuwe) dak. Voor welk type dakbedekking kiest u?

Schuin dak van dakpannen voorzien

Bij een schuin dak kiest men al snel voor het gebruik van dakpannen. Dit is de meest traditionele vorm van dakbedekking. Dakpannen zijn niet alleen een goedkope optie, ook zijn ze vaak bijzonder duurzaam! Het onderhouden van de dakpannen is nauwelijks nodig. Enkel in het geval, dat een storm dakpannen van uw dak heeft geblazen. U heeft bij dakpannen de keuze uit verschillende materialen en kleuren.

Leien dakbedekking op uw schuine dak

Enigszins vergelijkbaar met het gebruik van dakpannen op een schuin dak, is het gebruik van een leien dakbedekking. Bij een leien dakbedekking heeft u de keuze tussen een kunstleien dakbedekking en een natuurleien dakbedekking. Een kunstleien dakbedekking geeft u de meeste mogelijkheden en is daarbij de goedkoopste optie.

Een landelijke look met een rieten dakbedekking

Schuine daken kunnen een landelijke look krijgen, door deze te bekleden met riet. Een rieten dakbedekking is vaak prachtig, maar kost ook relatief veel. Het riet moet regelmatig worden onderhouden en is daarbij veel minder duurzaam dan dakpannen en een kunstleien dakbedekking. Gemiddeld genomen gaat riet zo’n 35 jaar mee.

EPDM op platte daken gebruiken

Waar dakpannen de meest traditionele dakbedekking voor schuine daken zijn, is EPDM dit voor een plat dak. Hoewel EPDM een relatief dure dakbedekking is, levert het u op termijn veel voordelen op. Zo hoeft EPDM nauwelijks onderhouden te worden en gaat dit vaak een leven lang mee. Wist u dat u het hele jaar over dit materiaal kunt blijven lopen? Ideaal, wanneer het materiaal voor een dakterras gebruikt wordt.

Dakbedekking van zink op een plat dak

Een tweede mogelijkheid voor een plat dak, is het gebruik van zink. Zink komt ook goed van pas bij daken met een afwijkende vorm. Denk bijvoorbeeld aan daken in de vorm van een bol. In dit geval zijn de reeds beschreven soorten dakbedekking niet geschikt. Zink kan eenvoudig naar de vorm van het dak worden gebogen. Daarbij is ook zink een duurzame vorm van dakbedekking.