Dakbedekking
  • Ervaren dakdekkers

  • Schade direct verholpen

  • Passende oplossing

  • Klantvriendelijk

Ervaren dakdekkers

Wij hebben jarenlange ervaring

Schade direct verholpen

Beschadigingen direct gerepareerd

Passende oplossing

Voor ieder probleem een oplossing

Klantvriendelijk

Wij gaan voor 100% tevredenheid

Wij zijn dag en nacht te bereiken!

033-7820507

Dakbedekking in Amersfoort

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel verschillende soorten dakbedekking verkrijgbaar, zowel voor schuine, als platte daken. Welk type dakbedekking past het beste bij de stijl van uw woning, bij uw interieur en bij de omgeving van uw woning? We snappen dat het niet altijd even makkelijk is om het overzicht te behouden in dit grote aanbod. Gelukkig staan onze dakdekkers klaar om u te helpen bij het kiezen van de juiste dakbedekking in Amersfoort, waarbij we met onder meer bovenstaande aspecten rekening houden. Zo heeft u een goed beeld van de mogelijkheden en krijgt u achteraf nooit spijt van de gemaakte keuze! Krijgt een rieten dak uw voorkeur, of toch liever conventionele dakpannen?

Soorten dakbedekking in Amersfoort

Het soort dakbedekking in Amersfoort wat voor uw woning mogelijk is, hangt vanzelfsprekend sterk af van het soort dak wat u heeft. Riet kan niet op een plat dak, evenals dat het EPDM-kunststof niet mooi staat bij een schuin dak. Persoonlijke smaak en het interieur van uw woning zijn hierin bepalende factoren, want bij een klassieke woning staan dakpannen soms veel mooier dan bijvoorbeeld een rieten dakbedekking. Daarbij stelt de gemeente soms eisen aan het type dakbedekking wat u kiest, omdat dit niet teveel mag afwijken van de woningen om uw eigen woning heen.

Onze dakdekkers kunnen u adviseren over de dakbedekking die tegenwoordig verkrijgbaar is. We geven u hierbij een overzicht van de voor- en nadelen, kunnen u voorbeelden laten zien en helpen u vervolgens bij het plaatsen van de dakbedekking op uw dak.

Dakleer

Zo is er dakleer. Dakleer is een sterk en waterdicht materiaal waarmee je uitstekend platte daken kunt bedekken. (Het is geen echt leer maar wordt gemaakt uit aardolie. Dakleer staat ook bekend onder de naam bitumen.) Daken voor een serre, aanbouw of schuur kunnen goed met dit materiaal worden bedekt. Het leer is bestand tegen temperatuurverschillen en neerslag en gaat erg lang mee. Een groot voordeel is dat dakleer meestal goedkoper is dan een pannendak. Het leggen hiervan is een karwei voor vakmannen. Bij fouten is de kans op lekkages op korte en lange termijn zeer groot! Onze dakdekkers zorgen ervoor dat het dakleer in Amersfoort snel en goed wordt gelegd.dakbedekking bitumen

Dakleer is in verschillende varianten verkrijgbaar. Regulier bitumen is erg sterk, maar is niet elastisch. Daarom wordt het materiaal op twee manieren worden bewerkt zodat het wel elastisch is en daardoor beter bestand is tegen allerlei weersomstandigheden. APP bitumen heeft een lange levensduur en is bestand tegen Uv-straling. SBS-bitumen is erg elastisch en ziet er mooi en glad uit als het is gelegd.

Zink

Daarnaast zijn er ook zinken daken. Zink is tegenwoordig een populair materiaal van het bedekken van daken. Zink is een sterk materiaal dat uitermate geschikt is als dakbedekking, daarnaast geeft het je huis een mooie, unieke uitstraling. De duurzaamheid en de vele toepassingsmogelijkheden maken dat zinken daken in opmars zijn. Het dak gaat jarenlang mee en behoeft geen onderhoud. Het is een erg duurzaam materiaal en het is 100% recyclebaar. De patineerlaag die na enige tijd op het dak ontstaat, beschermt het materiaal tegen temperatuurverschillen, neerslag en luchtvervuiling. Het is ook mogelijk om gepatineerd zink te laten leggen. Dit materiaal heeft de patineerlaag in de fabriek al meegekregen en is dus meteen bestand tegen allerlei weersomstandigheden. Er zijn veel uitvoeringen van zinken daken te verkrijgen. Van gladde zinken platen tot gewelfde kleinere panelen; voor iedere stijl is er wat te vinden.

Dakbedekking Amersfoort