Dak isoleren
  • Ervaren dakdekkers

  • Uitstekende isolatie

  • Passende oplossing

  • Klantvriendelijk

Ervaren dakdekkers

Wij hebben jarenlange ervaring

Uitstekende isolatie

Uw dak optimaal geïsoleerd

Passende oplossing

Voor ieder probleem een oplossing

Klantvriendelijk

Wij gaan voor 100% tevredenheid

Wij zijn dag en nacht te bereiken!

033-7820507

Dak isoleren in Amersfoort

Dak isoleren speelt een belangrijke rol bij het verminderen van de hoeveelheid energie die u verbruikt voor verwarming en koeling, en verlaagt op zijn beurt uw energierekening. Koudere klimaten vereisen meer isolatie om ervoor te zorgen dat er minder warmte via het dak van uw huis verloren gaat. Bovendien helpt isolatie ook om de koele lucht binnen te houden tijdens het warme weer, wat resulteert in minder gebruik van uw airconditioner. Dakisolatie helpt om de gewenste temperatuur in het gebouw te behouden. Het werkt als een barrière tegen warmteverlies -en winst. Investeren in de isolatie van uw dak is misschien wel een van de beste beslissingen die u kunt nemen.

Jansen Dakdekker is er om u gemoedsrust te bieden. Neem vrijblijvend contact op met ons om een ​​u te laten adviseren over uw dak.

Dak isoleren is kostenbesparend

Energiekosten kunnen tot een groot deel van uw uitgaven behoren. Ongeveer 30 procent van het warmteverlies van een gebouw zit in de dakbedekking. Wanneer een efficiënt isolatiesysteem correct is geïnstalleerd, bespaart u zowel energie als geld.

Zelf uw dak isoleren

Gaat u liever zelf aan de gang dan hebben we een aantal tips. Let op: heeft u een plat dak of een dakkapel dan kunt u het beste een dakdekker inschakelen om de isolatie aan te brengen. Bij doe-het-zelven loopt u hierbij teveel risico op lekkages of vochtschade. Dit geldt ook wanneer u het dak aan de buitenkant wilt isoleren. Wij raden alleen aan om zelf aan de slag te gaan als het gaat om het isoleren van de binnenkant van uw dak.

Materiaalkeuze

Welk materiaal u gebruikt voor isolatie maakt niet eens zo heel erg uit. Dit klinkt misschien vreemd, maar dat komt omdat het verschil vooral zit in de hoeveelheid materiaal die nodig is. Goedkoper materiaal isoleert vaak minder goed, dus dan is het nodig om er meer van te gebruiken. Is er weinig ruimte beschikbaar dan kunt u dus beter een duurder soort isolatie aanschaffen.

Stappenplan

  1. Maak kieren en naden dicht. Gebruik kit om naden te dichten. Grotere kieren kunt u het beste aftimmeren.
  2. Plaats het isolatiemateriaal. Soms is het handig om hiervoor een raamwerk te timmeren.
  3. Afwerking aanbrengen. Zorg dat het er netjes uitziet door het plaatsen van platen over het materiaal heen. Dit kan bijvoorbeeld triplex zijn of een gipsplaat.

Let op: in sommige gevallen is het nodig om vochtwerend materiaal te plaatsen. Dit verschilt echter per situatie.

Toch uitbesteden?

Het is belangrijk dat het isoleren zorgvuldig gebeurt. Mocht er toch kieren zijn in het isolatiemateriaal of het dak dan verspilt u alsnog veel geld aan het onnodig stoken (of in de zomer koelen) van de ruimte. Ook loopt u dan veel kans op vochtschade. Heeft u zelf weinig kluservaring dan raden wij sterk aan een dakdekker in te schakelen. Ook raden wij zoals eerder genoemd bij een dakkapel of een plat dak ten alle tijden aan een dakdekker de klus uit te laten voeren.

Een aantal voordelen van dak isoleren

Hoe belangrijk is het dak isoleren eigenlijk? Hier zijn nog een aantal nuttige voordelen van isolatie voor uw dak, naast dat het kostenbesparend is.

Dak isolatie functioneert als een extra beschermingslaag

Als eerste voorkomt dakisolatie op de lange termijn schade die mogelijk veroorzaakt kan worden door vocht en/of vorst.Dak isoleren

Dak isoleren verkleint uw ecologische voetafdruk

Daarnaast suggereren studies dat efficiënte isolatie de CO2-uitstoot vermindert, wat helpt bij het bestrijden van luchtverontreiniging.

Dak isoleren voorkomt de groei van schimmels

Als laatste is isolatie het beste hulpmiddel om schimmelvorming te voorkomen. Omdat isolatie de temperatuur en vochtigheid van een gebouw regelt, heeft het een directe invloed op de groei van schimmels.

Kiezen voor een dak isolatie kan uw kosten op dit moment verhogen, maar u zult snel merken dat u op de lange termijn daadwerkelijk meer bespaart. Schakel Jansen Dakdekker in voor de beste service of een vrijblijvend advies!

dak vervangen amersfoort