Wilt u een groendak of sedumdak aanleggen? Omdat u graag een dak heeft met planten erop in plaats van dakpannen? Maar u weet nog niet wat de mogelijkheden zijn in groendaken? In deze blog leggen we je uit wat een groendak is en welke mogelijkheden er zijn.

Wat is een groendak?

Een groendak is een dak met planten erop in plaats van dakpannen. Het groendak is opgebouwd uit een wortel- en waterwerende laag, bijvoorbeeld EPDM. Daarnaast bevat het een drainagelaag, een filter, het substraat en planten naar keuze. Groendaken zien er niet alleen veel mooier en gezelliger uit, maar zij zijn ook goed voor uw huis en omgeving. Een groendak is goed voor het milieu en het zorgt ervoor dat regenwater goed wordt opgevangen.

Verschillende soorten en maten groendaken

Er zijn verschillende soorten en maten groendaken, zoals een sedumdak. Veel mensen kiezen voor een sedumdak, dit bestaat uit vetplanten, grassen en mossen. Succulenten kunnen goed omgaan met verschillende weersomstandigheden. Omdat het genoeg van het regenwater heeft, heeft het groen weinig onderhoud nodig. Omdat een zogenaamd sedumdak zeer goed isoleert, kunt u de investering vrij snel terugverdienen. Dit type groendak houdt echter minder water vast. Daar staat tegenover dat het zeer onderhoudsarm en relatief goedkoop is. U kunt ook kiezen voor een daktuin, biodivers natuurdak, blauw-groen dak of schaduwdak.

Niet alle daken zijn geschikt voor een groendak

Bent u geïnteresseerd in het aanleggen van een groendak? Dan is het goed om te weten dat niet elke dag geschikt is voor een groendak. Het dak moet bijvoorbeeld voldoende draagkracht hebben voor de constructie. Het is daarom verstandig om een dakspecialist in te schakelen. Deze zal uw dak inspecteren en een constructieberekening maken. Als uw dak geschikt is, kan hij u een kostenindicatie geven en u adviseren over de verschillende mogelijkheden in groene daken.

Er zijn veel betrouwbare en goede dakdekkers die u kunnen adviseren over groendaken en het dak voor u kunnen aanleggen. Woont u in Amersfoort of omgeving, dan kunt u terecht bij onze dakdekkers. Wij hebben jarenlange ervaring, zorgt altijd voor een professionele afwerking en heeft altijd een passende oplossing voor uw wensen.