Veel mensen die een plat dak op hun woning hebben geven de voorkeur aan een bitumen dakbedekking. Niet voor niets is dit de meest gebruikte vorm van dakbedekking! Bitumen dakbedekkingen zijn relatief goedkoop in vergelijking met verschillende andere soorten dakbedekking, de bitumen dakbedekking is eenvoudig te leggen voor een dakdekker en een bitumen dakbedekking gaat vele jaren mee. Over het algemeen wordt de levensduur van een dergelijke dakbedekking op zo’n 25 jaar geschat bij een regelmatig onderhoud aan de dakbedekking.

Tip: twijfel je nog over verschillende soorten dakbedekking voor je platte dak? Vraag onze dakdekker om meer informatie over de dakbedekking die in jouw situatie interessant kan zijn. Ook een groen dak kan bijvoorbeeld aantrekkelijke voordelen met zich meebrengen!

Hoe kan ik een bitumen dakbedekking plaatsen?

Het is raadzaam om de hulp van een dakdekker in te schakelen voor het plaatsen van een bitumen dakbedekking op je dak. Een dakdekker beschikt over het juiste gereedschap om de dakbedekking op een nette manier aan te brengen. Hierbij kan onze dakdekker verschillende dakbedekkingssystemen gebruiken, zoals een los gelegd systeem, een mechanisch bevestigd systeem, een partieel gekleefd systeem en een volledig gekleefd systeem.

Niet ieder dak is hetzelfde, waardoor er per dak voor een ander systeem gekozen kan worden. Onze dakdekker bekijkt graag welk systeem het meest geschikt is voor het dak op jouw woning.

Dakbedekking op het dak branden

De meest gebruikte methode om de dakbedekking op het dak aan te brengen, is het vast branden van de dakbedekking. Hierbij maakt onze dakdekker gebruik van een propaangasbrander, die de laag bitumen aan de onderzijde van een brandrol verhit. Deze laag wordt hierdoor vloeibaar, waardoor het zich aan de ondergrond vast zal hechten.

Let erop dat je de dakbedekking eens per jaar of eens per twee jaar door onze dakdekker laat onderhouden. Zo wordt de kans op complicaties minimaal!

 

Zoekt u een ervaren dakdekker? Wij helpen u graag!

Bel 033-7820507