De dakdekker aan het einde van de zomer langs laten komen voor een regenpijp ontstoppen is een slim idee. Met een ontstopte regenpijp bent u namelijk klaar voor de herfst. De bladeren kunnen in dit jaargetijde van de bomen vallen zonder dat u zichzelf zorgen hoeft te maken dat dit voor verstoppingen in uw regenpijp zal zorgen. Een dergelijke verstopping kan namelijk de nodige problemen met zich meebrengen. Deze moet u als huiseigenaar zeker voorkomen. We adviseren u dan ook om voordat de herfst is aangebroken een afspraak te maken voor het ontstoppen van uw regenpijp.

Problemen als gevolg van verstopte regenpijp

De problemen als gevolg van een verstopte regenpijp kunnen erger uitvallen dan veel mensen vermoeden. Als regenwater niet meer correct wordt afgevoerd door uw regenpijp, dan zal de dakgoot overstromen. Het water valt hierdoor van grote hoogte omlaag op de grond naast uw huis of stroomt langs de muren naar beneden. In het ergste geval kan dit tot een verzakking van de fundering van uw huis leiden. Een overvloed aan water dat langs uw muur stroomt kan ook de voegen beschadigen en lekkages veroorzaken. Dit is de reden dat een regenpijp ontstoppen jaarlijks een keer uitgevoerd moet worden.

Laat de dakdekker uw regenpijp ontstoppen

Een regenpijp ontstoppen is een taak die u het beste aan de dakdekker over kunt laten. U kunt hier een afspraak voor maken bij ons dakdekkersbedrijf. De professionele dakdekkers die bij ons in dienst zijn, komen dan bij u langs om de regenpijp te ontstoppen. Deze werkzaamheid kunnen we ook combineren met uw dakgoot leegmaken van bladeren en een controle van de staat van uw dak. Wanneer u de zekerheid heeft dat al deze dingen in orde zijn, dan hoeft u zich geen zorgen te maken over de regenbuien die uw dak in de herfst te verwerken krijgt.