Een van de redenen dat veel mensen voor een dakbedekking van dakpannen in plaats van riet kiezen, is het feit dat u de kapotte dakpannen zelf kunt vervangen. Bij een rieten dakbedekking is het veel lastiger om eventuele beschadigingen zelf op te lossen. Denk bijvoorbeeld aan scheuren die in de rieten dakbedekking zijn ontstaan tijdens een hevige herfststorm. Om de kans op waterschade aan de houten constructie onder de rieten dakbedekking te verkleinen, is het raadzaam om de schade spoedig te laten herstellen. Onze spoeddakdekker biedt u hier graag hulp bij! Met speciale hulpmiddelen kunnen we de ontstane schade binnen een korte tijd voor u herstellen.

Verschillende vormen van schade aan een rieten dakbedekking

Een rieten dakbedekking kan op verschillende manieren beschadigd zijn geraakt. Naast de scheuren in het materiaal, kan er ook sprake zijn van ouderdom. Zo werkt de vochtwerende laag op het riet mogelijk niet goed mee, waardoor er steeds meer vocht in het riet trekt. Dit zorgt niet alleen voor een nare, vaak groene aanslag op het riet. Ook kan het vocht uiteindelijk tot uw houten constructie onder uw dakbedekking komen.

Onze spoeddakdekker zal de schade aan uw rieten dakbedekking altijd eerst proberen te herstellen. Mocht dit niet mogelijk blijken te zijn, dan kan het rieten dak vervangen worden. Dit is doorgaans eens in de tientallen jaren noodzakelijk. Enigszins afhankelijk van de kwaliteit van het riet.

Hogere isolatiewaarde met een rieten dak

Door voor een rieten dakbedekking te kiezen, profiteert u van verschillende voordelen. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat een rieten dak u een hogere isolatiewaarde biedt. Met een hogere isolatiewaarde blijft een groter deel van de warmte binnen uw woning. Zo verbruikt u op jaarbasis minder energie om uw woning te verwarmen. De besparing zorgt ervoor, dat u jaarlijks een deel van uw investering in een rieten dak terugverdient.