dakterrasAls je je dakterras wilt laten renoveren, is het verstandig om vooraf goed te inventariseren welke keuzes je hebt met betrekking tot vloeren. In oudere huizen werden vroeger vooral stoeptegels op het dakterras gelegd. Een goedkope optie, vaak waren deze tegels nog over van de bestrating op de begane grond. Anno 2016 kun je daar eigenlijk niet meer mee weg komen. Met een goede dakdekker, bespreek je de mogelijkheden, zonder de waterdichtheid van het dak negatief te beïnvloeden.

Waarom een vloer voor een dakterras?

De vloer van het dakterras is de basis voor een dakterras. Het is belangrijk om van te voren uit te zoeken of het dak sterk genoeg is om het hele dakterras te dragen. Hier ben je namelijk vaak met meerdere mensen. Blijkt bij het vooronderzoek dat het dak niet sterk genoeg is? Dan wordt dit opgelost door middel van een zevende constructie.

Het uiterlijk van de vloer is bepalend

Tegenwoordig gaat het niet meer alleen om het gemak van een dakterras, je terras moet er ook leuk uitzien. De vloer heeft hier een grote invloed op. Kies daarom voor een vloer die past bij jouw interieur en je beoogde uitstraling van het terras. De bekendste vloerbedekkers van het moment zijn:

Een houten vlonder platen

Door houten vlonders te leggen, geef je je dak een echte strand-look. Door het terras af te werken met elementen van in en rondom de zee, maak je het helemaal af.

Sloophout of steigerhout

Door sloophout of steigerhout te gebruiken als vloerplank, geef je je dakterras een rustieke sfeer. Plantenbakken en een moestuintje maken het geheel af.

Planken van composiet

Planken van composiet zijn heel sterk en gaan lang mee. In verhouding tot de andere vloeren, zijn ze ook niet eens erg duur. Wil je niet blijven renoveren, dan is composiet een goede oplossing.

Samen met de dakdekker, maak je een warm en sfeervol terras van je dak. Heb je vragen over een vloer voor op je dakterras? Neem dan contact op met onze dakdekkers.